Blog

Často se nás ptáte, jakou ochranu laku zvolit. Vosk, nebo keramika? Každá z nich má své kouzlo, ale pojďme si je představit zvlášť.

Chystáte se prodat svůj vůz? Určitě přemýšlíte, jak ho prodat za co nejvíce peněz. Abyste toho dosáhli, stačí se vcítit do role kupujícího.

Péče o auto je důležitá v každém ročním období, avšak aby auto zvládlo s přehledem zimu, to dá zabrat asi nejvíc. Postupně si rozebereme, jak taková nejlepší příprava vypadá.

Ať už jste každodenní nebo jen občasný řidič, na auto se během jízdy přilepí kde co. Velmi problematickými nečistotami se na laku jeví asfalt, polétavá rez nebo brzdový prach, které se z auta odstraňují jen těžko. A přesně tento proces se nazývá dekontaminací laku, protože jen umytí většinou nestačí. Existují různé typy přípravků, avšak ne každý...

Opravdu Vám tohle někdo slíbil? Jestli Vám na svém autě záleží, rychle se otočte a ujíždějte pryč! Leštění laku totiž není rychlostní soutěží, ale detailní prací, která zabere i desítky hodin.

Všude na internetu koluje spousta návodů jak umývat auto, aniž bychom si poničili lak. Některé dokonce tvrdí, abychom použili místo kvalitního autošamponu jen obyčejný prostředek na nádobí - to nikdy nedělejte. Lak je potom vysušený a ztrácí svůj lesk. Prémiová autokosmetika není na trhu jen tak.

My v ZÁŘIVÉAUTO.cz dokážeme auto zbavit hmyzu a jejich pozůstatků během pár minut. Proč Vám to ale nejde? Odpověď je jednoduchá. Lak nechráněných vozů je velmi pórovitý a nerovný. Proto na něm ptačí a hmyzí výkaly tolik drží. Proto je není možné snadno smýt, a i proto většina lidí sáhne po velmi hrubých houbách, které nejen že sedřou...

Co je první věc, která rozhoduje při koupi vozu? Samozřejmě jeho vzhled. Vybíráme si podle toho, jestli se nám auto líbí a až potom volíme, jakou má mít výbavu, jaký motor a doplňky. V servisu pak pravidelně měníme olej, provádíme servis, ale na to, co nás zaujalo na první dobrou úplně zapomínáme. Ano, sice auto umyjeme, ale ...